Ambasada Republicii Moldova în Republica Azerbaidjan

Moldova Bussines Week 2016
Centrul de Apel E-services Registru Chamber

Acreditare Iran

31.10.2016

Ambasadorul Gheorghe Leucă a prezentat scrisorile de acreditare în calitate de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Islamică Iran

Pe 31 octombrie curent, la Teheran, Ambasadorul Gheorghe Leucă a prezentat Președintelui Republicii Islamice Iran, dl Hassan Rohani, scrisorile de acreditare în calitate de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Islamică Iran, cu reședința la Baku, Republica Azerbaidjan.

În discuția care a avut loc cu acest prilej a fost evocată importanța extinderii relațiilor bilaterale și a valorificării potențialului existent în domeniile de interes reciproc. În context a fost efectuat un schimb de opinii în vederea dinamizării dialogului multidimensional și a legăturilor comercial-economice dintre cele două state, în special a cooperării bilaterale sectoriale si în domeniul agricol. În final, urând succes ambasadorului moldovean în realizarea obiectivelor misiunii sale diplomatice, Președintele iranian l-a asigurat de susținerea plenară a guvernului său în acest sens.

Anterior, la 30 octombrie Ambasadorul Gheorghe Leucă a înmânat copiile scrisorilor de acreditare Ministrului Afacerilor Externe al Republicii Islamice Iran Mohammad Javad Zarif, cu care a avut o discuție asupra posibilităților de impulsionare a cooperării dintre cele două țări pe diverse planuri, în special în domeniul economic și comercial, consolidarea cadrului juridic şi perspectivele organizării reuniunii comisiei mixte interguvernamentale de cooperare economică.

Adițional, agenda vizitei în Iran a mai inclus întrevederi cu alți oficiali ai Ministerului de Externe, Ministerului Economiei, Ministerului Agriculturii al Republicii Islamice Iran, precum și cu reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat în această țară.

http://president.ir/en/96151

http://president.ir/en/96130