Ambasada Republicii Moldova în Republica Azerbaidjan

Moldova Bussines Week 2016
Centrul de Apel E-services Registru Chamber

Evenimente şi anunţuri

Comunicat de presă

Pe 24 ianuarie, la sediul Ambasadei Republicii Moldova la Baku a avut loc ceremonia de înmânare a decorației Ordinul ”Credința Patriei” clasa I, post-mortem, cetățeanului Republicii Azerbaidjan Suleimanov Gafur, care în cadrul organelor de interne ale Republicii Moldova a participat în perioada 1990-1991 la acțiunile de contracarare a separatismului și la luptele din timpul conflictului din Transnistria în anul 1992.

Decorația, înmânată de către Ambasadorul Gheorghe Leucă fiului regretatului - Suleymanov Agamurad, a fost acordată de către Președintele Republicii Moldova în semn de prețuire a bărbăției, curajului și spiritului de sacrificiu manifestate în lupta pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova.

Cu ocazia ceremoniei, Ambasadorul a evocat că, pe lângă multe alte exemple concrete, faptul în sine reprezintă o reflecție elocventă a solidarității, prieteniei și cooperării dintre cele două popoare și state.

La eveniment au participat diplomați, reprezentanți ai diasporei moldovenești și ai societății civile, precum și jurnaliști din Azerbaidjan.

http://en.apa.az/azerbaijani-news/social-news/moldova-posthumously-awards-azerbaijani-man-for-fighting-separatists-in-transnistria.html

http://interfax.az/view/694024

http://www.trend.az/azerbaijan/society/2712803.html

http://azertag.az/ru/xeber/V_posolstve_Moldovy_sostoyalos_nagrazhdenie_Gafura_Suleimanova_gosudarstvennym_ordenom_Moldovy-1029422

http://www.aztv.az/canli/aztv-canli.htm